Zo werkt het: Plakletters maken bij KHL

plakletters maken

Ben je van plan om zelf plakletters te bestellen voor je boot, auto, of een ander project? Bij KHL Plakletters maak je in een paar eenvoudige stappen de perfecte belettering. Hier leg ik je stap voor stap uit hoe het proces in zijn werk gaat, van het kiezen van de letterstijl tot het aanbrengen van de sticker.

1. Kies je tekst en ontwerp

Je begint door simpelweg de tekst in te voeren die je wilt laten maken. Dit kan bijvoorbeeld een naam, nummer of slogan zijn. Je typt de tekst in het veld op de website. Het mooie is dat je direct kunt zien hoe de tekst eruit zal zien in verschillende lettertypes, zodat je een goed beeld hebt van het eindresultaat.

Bij KHL kun je kiezen uit verschillende lettertypes, van strak en modern tot klassiek en sierlijk. Neem even de tijd om te kijken welke stijl het beste bij jouw project past. Wil je bijvoorbeeld een nautische uitstraling voor je boot? Of zoek je juist iets subtiels voor je bedrijfswagen? Je hebt keuze genoeg.

2. Bepaal de grootte en kleur

Nadat je je tekst hebt ingevoerd, is het tijd om de grootte en kleur te kiezen. Dit is een belangrijke stap, want de juiste grootte zorgt ervoor dat de letters goed leesbaar zijn, terwijl de kleur ervoor zorgt dat de letters mooi afsteken tegen de achtergrond.

Je kunt de afmetingen van je letters aanpassen op basis van jouw specifieke wensen. Wil je de naam van je boot groot op de zijkant? Of zoek je iets kleiners, bijvoorbeeld voor een raam? Alles kan! Daarnaast is er een breed scala aan kleuren beschikbaar, zodat je altijd een kleur vindt die perfect past bij de ondergrond waarop je de letters gaat plakken.

3. Kies het materiaal

Bij KHL kun je kiezen uit verschillende soorten materialen voor je plakletters. Afhankelijk van waar je de letters gaat gebruiken, kun je kiezen voor vinylstickers die geschikt zijn voor binnen- of buitengebruik. Voor boten en auto’s zijn er speciale materialen die bestand zijn tegen water, zon en andere weersomstandigheden. Als je de letters buiten op een voertuig of boot gaat gebruiken, is het verstandig om te kiezen voor een materiaal dat lang meegaat en zijn kleur behoudt.

4. Controleren en bestellen

Heb je alles naar wens ingesteld? Controleer dan nog even goed je ontwerp, zodat je zeker weet dat alles klopt. Een handige tip: bekijk nog even de voorbeeldweergave om er zeker van te zijn dat je de juiste keuzes hebt gemaakt wat betreft lettertype, kleur en grootte.

Ben je tevreden? Dan kun je de bestelling plaatsen. Bij KHL wordt alles op maat gemaakt, zodat jouw plakletters precies zo worden geproduceerd als jij ze hebt ontworpen.

5. Het aanbrengen van de plakletters

Na het bestellen ontvang je jouw plakletters netjes thuis, klaar om aangebracht te worden. Het aanbrengen is gelukkig niet moeilijk, maar je wilt natuurlijk wel dat het er strak uitziet.

Zo werkt het:

  • Zorg dat het oppervlak schoon en droog is. Gebruik eventueel een ontvetter om vuil en vet te verwijderen, zodat de stickers goed blijven plakken.
  • Breng de letters aan met behulp van applicatietape. Je ontvangt de plakletters met een speciale doorzichtige tape, waarmee je de letters eenvoudig kunt overbrengen op het oppervlak.
  • Gebruik een rakel of pasje om luchtbellen te verwijderen. Werk langzaam en zorg dat de letters glad en strak op het oppervlak worden aangebracht. Heb je last van kleine luchtbellen? Die kun je vaak voorzichtig wegdrukken.

En voilà! Jouw eigen ontworpen plakletters zitten erop en je project is af. Of het nu gaat om de naam van je boot, je bedrijfsnaam op een voertuig of een persoonlijke tekst voor een raam, met KHL maak je het in een handomdraai.